Gebiedsontwikkeling rond winkelgebied

Metropool pakt het bij voorkeur integraal aan. Dat betekent een win-win-win, voor ons, de gemeente en de omwonenden.

Projecten » Schoonhoven – A. Plesmanstraat

SCHOONHOVEN ALBERT PLESMANSTRAAT

Metropool pakt haar ontwikkelingen graag integraal aan. Het project in Schoonhoven is daar een mooi voorbeeld van. Aan de Albert Plesmanstraat werkt Metropool samen met de gemeente aan de revitalisatie van het gehele winkelgebied en openbare ruimte. Zo heeft Lidl een relatief kleine supermarkt die aan een uitbreiding toe is. Daarnaast zorgen we ervoor dat een deel van de zittende winkeliers kunnen verhuizen naar een volledig nieuw pand tegenover de supermarkt. We maken het project af met een nieuw prettig winkelpleinen een compleet nieuw ingericht openbaar gebied. Het resultaat: een nieuw winkelgebied wat klaar is voor de toekomst.

“In Schoonhoven laten we zien hoe wij een totaal gebied ontwikkelen. Metropool werkt samen met gemeente, omwonenden en winkeliers om samen tot een fantastisch plan komen.”

 

Naast de bestaande supermarkt ligt een braakliggend terrein waar voorheen een basisschool is gelegen. Uitbreiding is dus mogelijk. Metropool is met de gemeente in gesprek gegaan om te onderzoeken of we de supermarkt zouden kunnen vergroten en ondertussen aan de behoefte van appartementen en een mooie openbare ruimte konden voldoen.

Win-win-win
Het resultaat is dat we voor Lidl een complete nieuwe supermarkt realiseren met daarboven appartementen en in de plint een maatschappelijke voorziening. De bestaande winkels worden opgewaardeerd. Dit doen door bestaande winkelkiosken te verplaatsen die momenteel het zicht ontnemen op andere winkeliers in het winkelcentrum. De ondernemers in de kiosken verhuizen naar een nieuw onderkomen tegenover de Lidl supermarkt. Tot slot zorgen we ervoor dat het openbaar gebied rondom alle winkels volledig opnieuw zal worden ingericht. Win-win-win, voor ons, de gemeente, de winkeliers en de omwonenden.

Duurzaamheid
Deze supermarkt krijgt uiteraard ledverlichting, wordt aardgasvrij gebouwd en voorzien van het energielabel A++++. Duurzaamheid vinden we bij Metropool Vastgoed heel belangrijk. Daarom maken we ook de woningen boven de supermarkt volledig energie neutraal. Dit maken we mogelijk door in het totale complex meer dan 400m2 zonnepanelen toe te passen.

Klantgericht
De woningen boven de supermarkt worden heel bijzonder. Deze ruime appartementen worden modulair gebouw. Hierdoor maken wij het mogelijk dat toekomstige bewoners een eigen plattegrond kunnen kiezen! Bijvoorbeeld een driekamer woning, of een doorzonwoning? Of zelfs een vierkamer woning. Het is allemaal mogelijk. Voel je thuis!

Projectwebsite
Wil je meer weten over dit ontwikkeling van dit project? Klik dan op bijgaande link naar de projectwebsite: https://www.nieuwbouwalbertplesmanstraat.nl/

Partners
Gemeente Krimpenerwaard – Lidl Nederland GmbH – SUM+ Architecten te Hilversum

Highlights project

Planning

  • Start bouw: 2021
  • Oplevering: 2022

Functies en programma

  • Lidl supermarkt
  • 350m2 Maatschappelijke voorzieningen/bedrijfsruimte
  • 12 energiezuinige appartementen
  • Volledig ingericht openbaar gebied

 

Bijzondere duurzaamheidsaspecten

  • Energielabel A++++
  • Ledverlichting
  • Aardgasvrij
  • EPC=0 voor de appartementen

Albert Plesmanstraat Schoonhoven in beeld