We doen het vooral samen

De supermarkt en 21 sociale huurwoningen hebben we in samenwerking met gemeente, de woningcorporatie en omwonenden gerealiseerd.

Projecten » Leiderdorp – Amaliaplein

LEIDERDORP AMALIAPLEIN

In 2013 hebben wij meegedaan aan een tender waar we gevraagd werden om onze visie te geven op de ontwikkeling voor een nieuwe supermarkt en sociale huurwoningen aan het Amaliaplein in Leiderdorp. Hier was vroeger het buitenzwembad van de Does. We hebben de tender op kwaliteit gewonnen. De Dudokstijl sprak erg aan en ook het feit dat we 21 extra sociale woningen gaan realiseren, viel in de smaak. De supermarkt is inmiddels genomineerd voor de prijs “Beste Supermarkt van het jaar 2020”

“Voor dit project was een lange adem nodig. Maar we zijn continu in harmonie opgetrokken met de gemeente, omwonenden de woningcorporatie en andere stakeholders en we hebben elkaar weten vast te houden aan een fantastisch eindresultaat. ”

 

We verrijken de buurt en betrekken bewoners
Tijdens het traject heeft ons team intensief samengewerkt met de gemeente en omwonenden. Bij Metropool geloven we in de kracht van samen. Door de omwonenden in een vroeg stadium bij de plannen te betrekken én iets te maken wat de buurt verrijkt, merkten we dat er ook veel minder weerstand was.

Wonen weer toegankelijk maken voor iedereen
Metropool Vastgoed ontwikkelt huur- en koopwoningen  in het segment waar de lokale markt om vraagt. Uit ons onderzoek bleek dat er een grote behoefte was aan sociale huurwoningen, deze namen wij op in ons plan.

Een Historische plek
De nieuwe ontwikkeling is gerealiseerd op de plek waar het voormalige buitenzwembad van de Does was gelegen. Tijdens de bouwwerkzaamheden is het oorspronkelijke zwembad nog gevonden. Hetgeen heeft geleid tot een leuke één april grap van de gemeente. Kijk eens naar het bijgaande filmpje.

Partners
Gemeente Leiderdorp – Expo Vastgoed – Rijnhart Wonen – Stoks Architecten – Van Zanten Bouw

Highlights project

Planning

  • Start bouw: 2019
  • Oplevering: 2020

Functies en programma

  • Lidl supermarkt met ca. 60 parkeerplaatsen op het dak
  • 21 woningen sociale huur

 

Bijzondere duurzaamheidsaspecten

  • Het dak van de winkel en woningen worden voorzien van zonnepanelen.
  • Energielabel A++++
  • Ledverlichting
  • Lidl Aardgasvrij

Leiderdorp – Amaliaplein in beeld