Kansen zien en realiseren!

Metropool ontwikkelt in de wijk Schiebroek een nieuwe moderne supermarkt met buurtplein en ruim 25 ruim betaalbare appartementen. Een totale ontwikkeling die de wijk een echte upgrade zal geven.

Projecten » Rotterdam – Teldersweg

Rotterdam Teldersweg

Aan de Teldersweg staat een kleine Lidl supermarkt met daarnaast een leegstaande basisschool en een oude kerk. Rondom het gebied bevinden zich diverse dagwinkels die zeker wel wat meer aanloop kunnen gebruiken. De gemeente was al een tijdje met andere partijen in gesprek om een upgrade van het gebied in gang te zetten. Wij huurden de supermarkt van een belegger en zo hoorden we over de plannen.

Kansen pakken
Wij zijn in gesprek gegaan met alle stakeholders en stelden voor om het plan als totaal te ontwikkelen. We slopen de Lidl en de school en realiseren daarvoor in de plaats een nieuwe moderne supermarkt. Tegelijkertijd realiseren wij  een ondergrondse parkeergarage en boven de nieuwe Lidl komen ongeveer 25 appartementen. Ook leggen we samen met de gemeente Rotterdam het nieuwe winkelplein met een groenzone aan, zodat de totale ontwikkeling de wijk echt een upgrade geeft.

 “Als wij kansen zien voor het verkrijgen van een nieuwe of betere winkellocatie, dan investeren we graag. Op die manier geven we een stukje toekomst terug aan de stad.”

 

Een inclusieve plek voor iedereen
Hoe mooi is het wanneer de stad zich doorontwikkeld. Op locaties waar buurtbewoners elkaar dagelijks ontmoeten, zoals basisscholen, verrijzen nieuwe functies en worden nieuwe hoofdstukken geschreven in de ontwikkeling van wijken en buurten. Zo is het ook op de Teldersweg. De voormalige basisschool maakt plaats voor winkelen met een groen winkelplein. Met de ontwikkeling aan de Teldersweg willen wij inspelen op de toenemende behoefte aan plaatsen in de wijk die uitnodigen tot ontmoeting en waar je langer wil verblijven.

De ondergrondse parkeergarage zorgt voor verlichting van de parkeerdruk in de wijk! Daardoor ontstaat er ruimte voor voetgangers en fietsers die kunnen genieten van de groene omgeving, die doorloopt in een energiek winkelplein. Juist door deze ingrepen blijft de plek van de buurt, omdat het fijn is om er te zijn. Omdat Metropool niet alleen ontwikkelaar is, maar ook eindbelegger, en daardoor eigenaar blijft, van het pand zijn wij trotst dat wij langdurig betrokken blijven bij deze prachtige plek.

Betaalbaar wonen voor iedereen
Met deze ontwikkeling realiseert Metropool tevens ruim 25 appartementen voor starters en gezinnen. De woningen zijn betaalbaar en zullen worden gerealiseert in rondom eem prachtige binnentuin waar mensen elkaar ontmoeten en samen zijn. Echt een plek waar je thuis voelt.

Partners
Gemeente Rotterdam – Expo Vastgoed – Inbo Architecten – Van der Weide van Bragt – Lidl Nederland GmbH

Highlights project

Planning

  • Start bouw: 2021
  • Oplevering: 2023

Functies en programma

  • Lidl supermarkt
  • 25 appartementen
  • 75 ondergrondse parkeerplaatsen
  • Nieuw buurtpark

Bijzondere duurzaamheidsaspecten

  • Energielabel A++++ voor de winkel
  • Aardgasvrij
  • BENG

Rotterdam Teldersweg in beeld