Supermarkt als drager van buurt- en wijkwinkelcentra

Geplaatst door: MetroPool
Categorie: Geen categorie

De supermarkt is niet meer weg te denken uit buurt- en wijkwinkelcentra en vormt in veel gevallen dé ontmoetingsplek van de wijk. Bovendien zijn supermarkten essentieel binnen de fijnmazige detailhandelsstructuur die Nederland kenmerkt en een belangrijke spil in de leefbaarheid van buurten en wijken.

Ondanks de prominente rol voor de supermarkt, merkt de supermarktsector de afgelopen jaren een toenemende discussie over het locatiebeleid van supermarkten. Overheidsbeleid is meer dan ooit gericht op het concentreren van winkelaanbod en is terughoudend met uitbreidingsvraagstukken en het toestaan van winkels buiten de daarvoor beoogde structuren.

Wetende dat de supermarkt de drager is van buurt- en wijkwinkelcentra kan de vraag gesteld worden of de potentie van de supermarktsector voldoende wordt benut. Metropool Vastgoedontwikkeling is van mening dat er kansen blijven liggen en nodigt beleidsmakers en beslissers uit om hierover mee te denken.

Lees in onze whitepaper meer over hoe wij aankijken tegen de ruimtelijke opgave en hoe door samenwerking meerwaarde wordt gecreëerd.

Bent u benieuwd hoe u als bestuurder of beleidsmaker een vitale winkelstructuur kan behouden of verbeteren? Metropool Vastgoedontwikkeling wil graag actief het gesprek met u aan over investerings- en optimalisatiekansen voor wijken van de toekomst. Neem contact met ons op via: info@metropoolvastgoedontwikkeling.nl.

..

Provada 2022

Tijdens de Provada spraken Ron Lemmens en Fabienne de Vries met verschillende ondernemers en werden luisteraars bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en innovaties in de vastgoedwereld. Op woensdag 15 juni 2022 spraken ze met onze Peter van Kooten en Yuri Hendrikse (Lidl).

Klik op de volgende link om het hele interview te beluisteren: https://newbusinessradio.nl/artikel/2816/new-business-radio-vanaf-de-provada-2022-dag-twee

..